Inkassogram E-faktura

Fakturagram E-faktura

Skickar du dina fakturor med Fakturagram får ni automatisk stöd för alla typer av E-faktura – kostnadsfritt och utan extra arbete. Skapa ett kontot idag så kontaktar vi dig för att berätta mer.

Bli kund
Så här fungerar E-faktura

En E-faktura är en vanlig faktura men i digitalt form. Skapa din faktura som vanligt i ditt affärssystem och ange att kunden önskar ha fakturan som E-faktura. Vi stödjer alla olika format på E-faktura. Nedan hittar du en enkel ordlista på de vanligaste termerna som oftast används för E-faktura.

Fördelar med e-faktura

Det finns många fördelar med E-faktura. Då E-fakturan distribueras digitalt går det snabbare och man minimerar manuella fel. Genom automatiseringen får man också bättre kontroll när du inte behöver hantera fakturorna manuellt. Det är också bättre ur ett miljöperspektiv då man inte behöver göra några utskrifter på papper som sedan skickas postalt.

Nytt lagkrav från 1 April 2019

Från och med den 1 April 2019 är det lag på alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med E-faktura. Gör du affärer med någon statlig verksamhet så måste du kunna skicka E-faktura för att fortsätta göra affärer med ett företag inom den offentlig sektorn såvida inte annat är överenskommet.


Ordlista – Vad betyder E-faktura

E-faktura

Fakturan skickas digitalt och mottagaren väljer vilket av alla E-fakturaformat som fakturan ska levereras med. Det innebär att det räcker för fakturaavsändaren att i sitt affärssystem ange att fakturan ska skickas som E-faktura, och sedan anpassar leverantören fakturans format till det som mottagaren önskar.
Det finns flera olika standards för E-fakturor, som delvis har olika krav på vilken fakturainformation som skickas från faktureringssystemet.
Distributörer av E-fakturor binder samman de olika de parternas system och därmed kan ett företag skicka ett e-dokument till en mottagare oavsett vilken handelspartner företaget använder.

Svefaktura

Svefaktura är en av flera standarder för E-faktura. Svefaktura är en svensk standard som flesta faktureringsprogramvaror stödjer.

EDI-faktura

EDI-faktura är ett begrepp för att definiera fakturor som skickas elektroniskt som är i formatet EDIFACT. EDIFACT är en 30-årig internationell standard för att skicka elektronisk information.

PEPPOL

PEPPOL är både en standard för E-faktura och ett nätverk för elektronisk handel. Nätverkat distribuerar E-fakturor till mottagare.

GLN-nummer

GLN-nummer används för att kunna identifiera mottagare av E-fakturor, tex företag, organisationer och myndigheter. Man kan ha flera GLN-nummer kopplat till ett organisations-nummer vilket gör det möjligt att skicka en E-faktura till er avdelning inom organisationen. Det finns inget krav på GLN-nummer, organisationsnummer räcker för att kunna ta emot E-faktura.

E-postfaktura

E-postfaktura är en faktura som skickas till angiven e-postadress med fakturan bifogad i PDF-format.

PDF-faktura

En PDF-faktura är en digitaliserad bild av en faktura som är sparad i formatet PDF. En PDF-faktura är inte en e-faktura.


Kontakta oss för att komma igång med E-faktura och Fakturagram idag!

Fakturagram är en gratistjänst helt utan startavgifter och andra fasta kostnader. Gör som över 3 600 andra företag, spara tid för både dig och dina kunder genom att ansluta dig till Fakturagram idag. Har du frågor om Fakturagram eller E-faktura är du välkommen att kontakta:

Ronny Backman, på 073 533 2731 eller maila till kundtjanst@fakturagram.se.

Skapa Fakturagramkonto

Vänligen starta din BankID-app och legitimera dig.

Maxtid: 30 sek.

Processar Inkassogrammen.

0 av 0 klara.

Fakturagrams allmänna villkor

Jag är införstådd med att:

Fakturagrams tjänst är kostnadsfri vad avser utskick av faktura inom Sverige, betalningspåminnelse, Inkassokrav samt Final Notice.

För postal faktura inom Europa tillkommer porto på 11 kr/st. Utanför Europa: 15kr/faktura.

Vid kreditering tillkommer en avgift på 20 kr/kreditfaktura.

Vid utebliven betalning efter Final Notice kommer ärendet tas vidare till kronofogden.

Vid betalning som gjorts till mig istället för till Fakturagrams klientmedelskonto, ska jag omgående registrera betalningen på Mina sidor.

Jag intygar att de registeruppgifter och annan information jag lämnat till Fakturagram i samband med registrering som kund är korrekta.

Inkassogram:s Allmänna villkor och Etiska Regler och Policys.

Gratis fakturering med Fakturagram

Fakturagram fungerar som en fakturamotor i ditt affärssystem, butik eller e-handelssystem. Fakturan skapas i ert system och vi hanterar sedan distribution, avprickning, bokföring och eventuell kravhantering - helt gratis. Fakturagram och Inkassogram hjälper idag över 3 000 kunder med sin fakturering och kravhantering och över 96 % av våra kunder rekommenderar oss gärna till sina vänner.